Odžak: Potpisani ugovori u sklopu projekta FERP

08. Oktobar, 2015.
DANAŠNJE VIJESTI
Ugovor o rekonstrukciji lokalnih cesta, u sklopu realizacije projekta hitnog oporavka od poplava - FERP, potpisan je danas u Odžaku.

Potpisnici ugovora kandidiranih projekata su načelnik Općine Odžak Hajrudin Hadžidedić, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva- Ured za implementaciju projekata- Alojz Dunđer, direktor i izvođač radova Balegem d.o.o. Gradačac- Elvedin Hrnčić.

Temeljem pripremljene projektne dokumentacije općina Odžak je bila u prilici predložiti projektne prijedloge za rekonstrukciju cestovne infrastrukture oštećene prilikom elementarne nepogode-poplave koja je zadesila općinu Odžak, a u sklopu projekta FERP financiranog od strane Svjetske banke.

Projektni prijedlozi za koje se danas potpisuju Ugovori su:

1.      Lokalna cesta u Prudu koja spaja regionalnu cestu i prolazi pored škole do nasipa, u dužini od 750 metara

2.      Lokalna cesta u Gornjoj Dubici, koja spaja regionalnu cestu i prolazi uz kanal Bukovica, u dužini od 1600 metara.

3.      Lokalna cesta Vojskova-Zorice u dužini od 1667 metara.

4.      Lokalna cesta Vojskova-Trnjak-Zorice u dužini od 4478 metara. 

5.      Lokalna cesta Novi Grad- Osječak u dužini od 8oo metara.

Ukupna dužina cesta za rekonstrukiju je 9,5 km. Temeljem natječaja za rekonstrukciju predloženih cesta koje je  sukladno natječajnoj proceduri Svjetske banke provelo Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva -Ured za implementaciju projekata, kao najpovoljniji ponuđač za izvođenje radova izabrano je poduzeće Balegem d.o.o. Gradačac.

Vrijednost radova koji će biti izvedeni je 1.216.788 KM. Izvođača radova je u obavezi da u roku od 90 dana od dana uvođenja u posao izvrši radove,ukoliko vremenski uvjeti budu dopuštali izvođenje ove vrste radova.

Činu potpisivanja ugovora prisustvovali su predstavnici medija Radio postaja Odžak, Radio Preporod Odžak, Dnevni Avaz, predstavnici Ureda odnosa s javnošću Vlade ŽP i Posavske novosti, saopćila je Općina Odžak.