Centar dešavanja: Više od 30.000 ljudi na dočeku u Budvi

04. Januar, 2020.
Biznis
"Lijepi dani su za nama, a još ljepši nadamo se pred nama” – izjavila je Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije opštine Budva čestitajući novu 2020. godinu svim građankama i građanima Budve, ali i brojnim posjetiocima koji su u Budvi proveli protekle dane uživajući u petodnevnom programu.

"Želim da zahvalim svim posjetiocima na ukazanom povjerenju, nadajući se da će iz našeg grada u svoje domove ponijeti samo pozitivne utiske. Sada, kada napravimo malu retrospektivu dešavanja, možemo reći da smo zadovoljni kako je sve proteklo, atmosfera je bila zaista fantastična a saradnja sa svim gradskim i državnim službama na najvišem nivou. 

Potrudićimo se, možda jače nego ikada, da opravdamo povjerenje brojnih posjetilaca, koje nam govori da smo i dalje najomiljenija novogodišnja destinacija regiona. Neće biti lako suočiti se sa novim izazovima koje rekordne brojke postavljaju pred nas, ali s obzirom na to da je Budva prepoznata kao opština koja je već decenijama inovativna u pogledu organizacije događaja i koja postavljala nove standarde i ovoga puta ćemo uspjeti!” – istakla je direktorka TO Budva.

Prema zvaničnim podacima budvanske policije, ali i drugih relevantnih gradskih službi, u novogodišnjoj noći u Budvi je boravilo oko 30.000 ljudi, a tokom 1. januara čak par hiljada više.

U 2020. godinu posjetioci su ušli uz najveće regionalne zvijezde, a glavni gradski trg i okolina bili su premali da prime sve one koji su željeli da budu dio fantastične atmosfere, posebno na koncertima Zdravka Čolića i Svetlane Cece Ražnatović.

Iz Turističke organizacije opštine Budva pozivaju svoje sugrađane, ali i građanke i građane iz ostalih gradova Crne Gore da narednih dana dođu i uživaju u brojnim sadržajima koje nudi “Božićna pjaceta”. 

Programi će početi već 4. januara u 17 sati, nastupom lokalnog DJ-a Petra Jablana. Nastaviće 5. januara od 14 sati programom za djecu, a na pravoslavni Božić, od 17 sati, održaće se koncert klape “Harmonija” iz Budve i grupe “Toć” iz Tivta. Koncert Mića Vujovića i nastup DJ Necke-a održaće se 11. januara od 14 sati, a za 13. januar je predviđen od 17 sati koncert mladog budvanskog benda “Within the Ocean Waves” i grupe “Perper”. 

Svi programi će se održavati na glavnom gradskom trgu, ispred Starog grada, gdje će od 5. januara, pa sve do kraja mjeseca, biti postavljeno i dječje klizalište. 

Ponudu će upotpuniti kućice budvanskih ugostitelja za specijalitetima koji su karakteristični za ovaj period godine.


NEDAVNE OBJAVE
 
NEDAVNE OBJAVE
 
Biznis

Neka Budva bude vaš izbor za ljetovanje

23 Jul 2019
Budva je jedna od najposjećenijih destinacija u Crnoj Gori i centar kulturnih događanja i manifestacija. Poznata je po rivijeri punoj prekrasnih plaža. Legenda iz grčke mitologije kaže kako je Budvu osnovao Kadmo, sin feničanskog kralja Agenona nakon što je protjeran iz Tebe. Svakako prošećite kroz staru jezgru Budve, koja je nekada bila povezana s kopnom pješčanom prevlakom i s vremenom pretvorena u poluotok.