Neka Budva bude vaš izbor za ljetovanje

23. Juli, 2019.
Biznis
Budva je jedna od najposjećenijih destinacija u Crnoj Gori i centar kulturnih događanja i manifestacija. Poznata je po rivijeri punoj prekrasnih plaža. Legenda iz grčke mitologije kaže kako je Budvu osnovao Kadmo, sin feničanskog kralja Agenona nakon što je protjeran iz Tebe. Svakako prošećite kroz staru jezgru Budve, koja je nekada bila povezana s kopnom pješčanom prevlakom i s vremenom pretvorena u poluotok.

Atrakcija starog grada su zidine i kule koje potječu iz srednjeg vijeka iz perioda Mletačke vladavine. Unutar zidina se isprepleću uske uličice i trgovi sa značajnim spomenicima iz različitih mediteranskih kultura koje su ostavile svoj trag. Razgledajte i crkve: Sv. Ivan, crkva Sv. Marije, crkva Sv. Marije in Punta (iz 840.g.), crkva Sv. Trojice (iz 1804.g.) te mala crkva Sv. Sava.
 
U Budvi možete uživati i na kilometrima prekrasnih šljunčanih plaža od kojih je 8 nagrađeno Plavom zastavom. Ukoliko biste željeli provesti aktivni odmor, Budva nudi različite aktivnosti od ekstremnih sportova do lagane rekreacije. Možete se okušati u bungee skokovima, paraglidingu, skijanju na vodi, odbojci, vaterpolu, ronjenju, biciklizmu, trčanju ili jednostavno šetati uz obalu. 
Budva je i cjenovno prihvatljiva, pa tako se privatne sobe s kupatilima  mogu iznajmiti već za 7 eura dnevno. Cijena porodičnih apartmana kreće se od 35 eura po danu. Smještaj u hotelu s 3 zvjezdice u dvokrevetnoj sobi, na bazi polupansiona, možete pronaći za 35 eura po osobi, po danu. Pristupačne su i cijene u lokalnim kafićima i restoranima - u slasnim kuhanim jelima možete uživati po cijeni od 3,80 do 5,00eura. Odlučite li se da dogovorite polupansionski (doručak i večera) aranžman u lokalnom restoranu, to će vas koštati između 9 i 12 eura dnevno. Parig za vašeg ljubimca na četiri točka platit ćete po sati između 0,60 i 1,50 eura, dok su ležaljke i suncobrani dostupni od 7 eura.
 
Budva je poznata po raznim ljetnim manifestacijama, pa će tako mališani moći istinski uživati od 12. do 16. augusta, jer će tada biti upriličeni "Dječji dani", koji će obilovati pozorišnim predstavama, recitalima te animacijama u večernjim satima. 
Turisti u Budvi moći će pratiti i sljedeće manifestacije koje sežu i u jesenje dane:
§  Petrovačka noć - 23. augusta. Publiku će zabavljati regionalna pop zvijezda.
§  Etno večeri - od 2. jula do 29. augusta
§  Festival duvačkih orkestara - početkom septembra
§  Fešta na plaži - Rafailovići - 15. septembra
§ Dan širuna - 5. oktobra