Preko Sparkasse Bank na stipendirani studij ili praksu u Austriju

24. Novembar, 2016.
Pozitivna svakodnevnica
Prilika za nova znanja i poslovne mogućnosti

Sparkasse Bank i ove godine provodi projekat “Best of South-East” 2017/2018 koji podrazumijeva stipendiranja jednogodišnjeg studija i prakse u austrijskom Grazu, za apsolvente i studente državnih ekonomskih i pravnih fakulteta iz cijele BiH.

 

Ovaj program je odlična prilika za studente koji žele steći međunarodno akademsko iskustvo, ali i radnu praksu u našoj matičnoj banci Steiermaerkische Sparkasse, koja, kao članica Erste i Sparkasse grupe pripada jednoj od vodećih evropskih bankarskih grupacija. Niz godina provodimo ovaj projekat u želji da podržimo razvoj naših mladih potencijala, da ih osnažimo i učinimo spremnijim za tržište rada. Iskustva iz prethodnih godina nam pokazuju da kroz internacionalna iskustva mladi ne stiču samo znanje i grade profesionalne vještine, nego i određeni vid otvorenosti za lični razvoj i samopouzdanja u poslovnom svijetu. To su kvalitete koje će mlade ljude učiniti sposobnijim da iskoriste šanse na tržištu rada gdje god se nalazili, a naravno da nam je cilj da ih pratimo i poslije završetka programa i ohrabrujemo da svoje šanse traže upravo u BiH. Ukoliko imate odličan prosjek, govorite engleski i njemački jezik, imate preporuke poslodavaca i profesora, prijavite se. Neki od studenata koji su u prethodnim godinama prošli ovaj program danas su naše kolegice i kolege u timu Sparkasse Bank’’, istakla je Lejla Mulalić, Direktor direkcije upravljanja ljudskim resursima Sparkasse Bank.

 

Prva selekcija prijavljenih kandidata vršit će se u Grazu, a potom će se kroz selekciju od strane Sparkasse Bank u BiH izabrati najbolji studenti koji će biti nominovani za stipendije. Program uključuje osiguran smještaj u jednom od studentskih domova, mjesečni džeparac, gratis školarinu i registraciju Sveučilišta u Grazu te kurs njemačkog jezika.

 

Rok za prijave je 12.12.2016. godine, a detaljne informacije se nalaze na www.sparkasse.ba.