Investitori iz Mađarske investirat će u projekte Općine Centar

15. Novembar, 2016.
Biznis
Delegacija Općine Centar koju je predvodio savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić, ugostila je u ponedjeljak predsjednicu Bosansko-mađarskog društva Mariku Strack i mađarske investitore Marosa Roberta, Gergiesa Gyulia, Zakaryu Hamdana i Vargu Norberta kojima su predstavljeni veliki investicijski projekti koje će Općina u narednom periodu ponuditi na domaćem i međunarodnom tržištu.

Neki od projekata koji su prezentirani su javna garaža kod Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, projekt uređenja Merhemića trga na Ciglanama s podzemnom garažom, poslovni objekt s podzemnom garažom smješten iza Unitica, projekt sportsko-rekreativnog kompleksa Hastahana, javna garaža uz Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš", tržni centar Skenderija, javna garaža i bazen Skenderija, ledena dvorana Skenderija, hotel uz kompleks Skenderije, sportsko-rekreativni centar s vidikovcem i žičarom na lokalitetu Vranjače-Zlatište, stambeno naselje Šip i drugi.

Strack je istakla da postoji snažan interes investitora iz Mađarske za ulaganje u projekte koji su prezentirani, te da je veliki optimist kada je u pitanju njihova realizacija.

Na sastanku je zajednički zaključeno da investitori iz Mađarske razmotre mogućnosti ulaganja u neki od predstavljenih projekata i da u tom smislu općinskom načelniku upute pismo namjere koje je polazna osnova za svaki vid daljnje saradnje, saopćeno je iz Općine Centar.