Toni Meggle u Bihaću otvara novu proizvodnu liniju

24. Maj, 2016.
Biznis
Toni Meggle, svjetski poznati biznismen i vlasnik globalnog branda Meggle stiže u Bihać, gdje će 27. maja, svečano otvoriti novi proizvodni pogon.

Kao jedan od najznačajnijih investitora u ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine, gospodin Meggle ozvaničit će početak proizvodnje nove Tetra Pak EDGE linije u bihaćkoj mljekari. Samo u ovoj godini investirano je oko 16 milijuna KM u razvoj poslovanja ali i bh. ekonomiju.

Također, Meggle u Bosni i Hercegovini danas ponosno okuplja oko 2.500 farmera koji proizvode diljem zemlje najkvalitetniju domaću sirovinu, te preko 200 zaposlenih čiji je cilj na tržište plasirati najbolje od domaćeg mlijeka.

Sa novom Tetra Pak EDGE linijom bihaćka mljekara još jednom pokazuje posvećenost u ispunjavanju potreba svakog potrošača, posebno kada je u pitanju kvalitet i funkcionalnost pakovanja, kao i društvenu odgovornost. Lider bh. mliječne industrije na tržište donosi inovaciju, koja se upravo ogleda kroz moderno i funkcionalno pakovanje.

Tokom 20 godina poslovanja u Bosni i Hercegovini Meggle brand je uspio zadobiti povjerenje i simpatije velikog broja kupaca, što je potvrdilo i nezavisno istraživanje po kojem Meggle ubjedljivo drži prvo mjesto kao najprepoznatljiviji, najkorišteniji, najomiljeniji i najkupovaniji mliječni brand u Bosni i Hercegovini.

Danas se proizvodnja odvija na lokaciji ukupne površine od preko 25.000 m² u okviru kojeg se nalazi preko 4.000 m² proizvodnog i skladišnog prostora sa odgovarajućom opremom i postrojenjima za preradu mlijeka, proizvodnju i kontrolu mliječnih proizvoda, te njihovo uredno skladištenje i distribuiranje na tržište. U ovih 20 godina rada Meggle je uložio preko 40 milijuna KM u domaću proizvodnju.

Kvalitetu Meggle proizvoda prepoznale su i zemlje iz regije, a od 2015. godine Meggle izvozi i na tržišta zemalja Europske unije, kao i u Tursku. U planu je proširenje izvoza i u druge zemlje, zahvaljujući najvišim standardima proizvodnje poput IFS, HACCAP, i Halal certifikata.

Gospodin Toni Meggle će se prilikom posjete Bihaću susresti s gradonačelnikom ovog grada, te visokim funkcionerima iz Bosne i Hercegovine.

( Agencije )