BiH je u 2015. godini zabilježila rast u svim parametrima

29. Decembar, 2015.
BREAKING NEWS
Predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH Safudin Čengić istakao je da je BiH u godini na izmaku zabilježila rast u svim parametrima, te da su poslodavci zadovoljni urađenim poslom, ali da u narednoj godini očekuju još konkretnije rezultate, uz podršku Vlade FBiH.

Udruženje poslodavaca FBiH danas je organiziralo novogodišnji prijem za predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti, te za predstavnike medija. Prisutnima se obratio predsjednik udruženja Safudin Čengić koji je istakao zadovoljstvo urađenim poslom u 2015. godini.

"BiH je zabilježila značajan napredak, imamo rast BDP-a od 2 posto, s naglaskom na rast industrijske proizvodnje i investicija. Osim toga, imamo i porast broja zaposlenih od 2,5 posto. S druge strane još uvijek moramo raditi na smanjenju deficita budžeta entiteta, kao i javnog duga, koji i dalje raste", naglasio je Čengić.

Naglašeno je da se pozitivni trend mora nastaviti i da puni efekat saradnje poslodavaca, sindikata i vlasti treba očekivati tokom 2016. godine.

"I dalje moramo raditi na smanjenju problema za poduzetnike, pronaći novi model rada i trošiti samo onoliko koliko imamo. Država poslodavcima mora osigurati povoljan okvir za djelovanje. Pozivam Vladu FBiH na sistematske promjene zakona u 2016. godini, ali uz saglasnost sa poslodavcima", zaključio je Čengić.

( klix.ba )