Novo Sarajevo: Nastavljena sanacija trotoara i pješačkih staza

09. Novembar, 2015.
DANAŠNJE VIJESTI
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima u ponedjeljak, 9. novembra ove godine obišao je radove na sanaciji pješačkih staza i trotoara u ulici Džemala Bijedića broj 5-55, 55 – 81, 81-91, koji se izvode dijelom mjesne zajednice „Čengić Vila II“.

U okviru ove sanacije izvršit će se zamjena postojećih ivičnjaka koje se nalaze obostrano duž cijele trase  u dužini od oko 350m, nakon čega će se staze presvući novim asfaltom. 

Prilikom postavljanja novih ivičnjaka vodi se računa da se na mjestima trotoara postave rampe kako bi se omogućio nesmetani pristup pješacima, biciklistima, invalidskim i dječijim kolicima. 

Za ove namjene Općina Novo Sarajevo je izdvojila sredstva u iznosu od oko 35.000 KM. Izvođač radova je firma „Sudel“ iz Sarajeva. 

U svom obraćanju Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je kako su se u okviru realizacije projekta sanacije pješačkih staza i trotoara na području općine Novo Sarajevo tokom ove godine navedeni radovi izvodili na području 12 novosarajevskih mjesnih zajednica, te da je za ove namjene iz budžeta Općine izdvojeno oko 195.000 KM, saopćila je Općina Novo Sarajevo.